Quinoa tříbarevná BIO 500 g
Kód: 3410Související produkty
Detailní popis produktu
Quinoa tříbarevná BIO 500 g
Co je to BIO tříbarevná quinoa?
Naši BIO směs tvoří z 34 % nejrozšířenější bílá quinoa, z 33 % červená a ze zbývajících 33 % černá, všechny pěstované v rámci ekologického zemědělství. Výsledkem je perfektní mix chuti i barev, které rozzáří každý pokrm. I když se chuť jednotlivých druhů quinoy mírně liší, obecně ji můžeme označit za neutrální až lehce oříškovou. Právě pro svoji neutralitu lze quinou v kuchyni zkombinovat prakticky s čímkoliv, velmi chutná a výživná je například ve spojení s luštěninami.
Quinoa, známá také jako merlík čilský, je pseudoobilovina s původem v horských oblastech Jižní Ameriky, kde tvořila jednu ze základních plodin starověkých civilizací – právě proto ji Inkové označovali jako matku zrn. Dnes jde o populární a nutričně zajímavou superpotravinu, velikostí podobnou sezamovému semínku a zrnku prosa.
Proč si vybrat quinou?
Quinoa obsahuje kvalitní bílkoviny bohaté na esenciální aminokyseliny, což z ní dělá perfektní rostlinný zdroj proteinu vhodný i pro vegetariány a vegany a oblíbená je také pro svůj podíl vlákniny. Zároveň je lehce stravitelná, přirozeně bezlepková a nezpůsobuje nadýmavost. Samotnou přípravu quinoy nejde popsat jinak než jako časově nenáročnou – stačí 15 minut.
Pro koho je tříbarevná quinoa určená?
Každému, kdo hledá univerzální surovinu se snadnou přípravou, která po všech stránkách zapadne do zdravého jídelníčku a oživí dobře známé pokrmy.
Možnosti využití:
- příloha k různým pokrmům, vhodná ale i jako základ hlavního jídla (např. místo rýže, bulguru nebo kuskusu)
- příprava sladkých i slaných kaší a nákypů
- obohacení salátů a pečení
- zahuštění polévek
- na klíčení
Složení: quinoa tříbarevná BIO
Země původu: Peru
Upozornění: Výrobek může obsahovat úlomky skořápek, arašídy a jiné skořápkové plody, sezam, lepek a SO2.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Black Friday |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Hmotnost: | 0.53 kg |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.