Třtinový cukr RAW BIO 500 g
Kód: 2790Detailní popis produktu
Třtinový cukr RAW BIO 500 g
Co je to BIO třtinový cukr?
Přírodní třtinový cukr světlé barvy s přirozenou karamelovou chutí a vůní díky podílu zbytkové melasy obsahující minerální látky.
Cukrová třtina je víceletá mohutná bylina, podobná rákosu, ale podstatně vyšší – běžně dorůstá do výšky 5 metrů. Vnitřek stvolů vyplňuje měkká dřeň obsahující 20 % cukru, který vzniká v důsledku fotosyntézy. Samotný třtinový cukr se získává lisováním sladké šťávy z nasekaných stébel, která dále prochází filtrací, šetrným odpařováním a krystalizací. Vedlejšími produktem je už zmiňovaná melasa (lepkavý tmavý cukerný sirup) a bagasa (zbytky stébel).
I když původ cukrové třtiny není jasný, dnes se pěstuje v tropech i subtropech po celém světe a spolu s cukrovou řepou představuje nejvýznamnější zdroj cukru.
Proč si vybrat třtinový cukr?
Jde o kvalitnější alternativu běžného řepného cukru, který prochází rafinací a bělením, a je zbaven melasy. I když je třtinový cukr o něco méně sladký, rozpustnost i možnosti využití zůstávají stejné.
Pro koho je třtinový cukr určený?
Každému, kdo chce omezit příjem bílého cukru nebo umělých sladidel. Složení bez aditiv a BIO kvalita vás potěší i v tom případě, že oceníte 100% přírodní produkt, zpracovaný co nejšetrněji k životnímu prostředí.
Možnosti využití:
- přírodní alternativa bílého cukru a umělých sladidel
- sladké pečení, příprava dezertů
- dochucení nápojů a pokrmů
Složení: třtinový cukr Golden Light BIO
Země původu: Paraguay
Upozornění: Může obsahovat stopy lepku.
Výživové hodnoty
CZ: Průměrné výživové hodnoty: | na 100 g |
---|---|
Energie |
1678 kJ 401 kcal |
Tuky |
0,8 g |
- nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 98,3 g |
- z toho cukry | 98,3 g |
Vláknina | 0,7 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Black Friday |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Hmotnost: | 0.6 kg |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.