Arašídovo-čokoládový cheesecake
ARAŠÍDOVO-ČOKOLÁDOVÝ CHEESECAKE
Ingredience:
Korpus:
80 g ovesné mouky
40 g kokosového oleje
50 g arašídů
1 lžíce medu
Krém:
1 čokoládový pudink
250 g sýru philadelphia
250 g tvarohu
3 lžíce javorového sirupu
3 kapky vanilkového extraktu
20 g kakaa
50 g arašídů
60 g arašídového másla
Poleva:
60 g kvalitní čokolády
15 g kokosového oleje
80 g bílého řeckého jogurtu
5 g javorového sirupu
+ arašídy a arašíové másla
Postup:
Troubu si předehřejeme na 200 °C. Nachystáme si dortovou formu a vyložíme si ji pečícím papírem. Nejprve si připravíme korpus. V míse si smícháme protein, ovesnou mouku, rozmixované arašídy, rozpuštěný kokosový olej, med a vodu nebo mléko dle potřeby. Měla by zvniknout tuhá lepivá směs, kterou natlačíme na dno dortové formy. Korpus necháme péct cca 10 minut.
V době pečení korpusus si připravíme krém. V míse si vyšleháme sýr philadelphia a tavroh, přidáme k nim nasekané arašídy, arašídové máslo,kakao, vanilkový extrakt, javorový sirup, čokoládový koktejl a pudink. Krém novnoměrně rozetřeme na korpus a začneme s přípravou polevy.
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a kokosový olej. V míse si smícháme jogurt, javorový sirup a rozpuštěnou čokoládu. Vršek cheesecaku polijeme polevou a ozdobíme nasekanými i celými arašídy a arašdovým máslem. Cheesecake už jen nakrájíme a můžeme servírovat.