Arašídový dort
Ingredience:
Korpus:
80 g ovesné mouky
60 g arašídů
30 g kokosového oleje
1 lžíce medu
Krém:
50 g kvalitní hořké čokolády
10 g kokosového oleje
250 g nízkotučného tvarohu
1 vejce
60 g řeckého bílého jogurtu
20 g kakaa
40 g arašídového másla
60 g arašídů
2 lžíce medu
+ čokoládové hoblinky, arašídy, vlašské ořechy a plátky pomeranře na ozdobu
Postup:
Troubu si předehřejeme na 200°C. Nejprve si rozmixujeme arašídy, přidáme k nim ovesnou mouku, kokosový olej a med. Směs důkladně promícháme, podle potřeby můžeme přidat vodu.
Nachystáme si dortovou formu, ve které chceme dort připravit. Vysteleme si ji pečícím papírem nebo vymažeme kokosovým olejem. Vzniklou směs na korpus natlačíme na dno formy. Korpus necháme péct 5-10 minut v předehřáté troubě.
Na krém budeme potřebovat rozpustit čokoládu. Připravíme si vodní lázeň a necháme v ní rozpustit čokoládu a kokosový olej. V míse si vyšleháme tvaroh spolu s jogurtem, vejcem a medem. Postupně přidáváme protein, kakao a arašídové máslo. Do směsi nalijeme rozpuštěnou čokoládu a vmícháme arašídy. Vše pečlivě promícháme.
Upečený korpus necháme vychladnout a rozprostřeme na něj rovnoměrně krém. Dort dáme péct do předehřáté trouby na 15-25 minut. Upečený dort necháme vychladnout a poté ho uložíme do lednice. Před podáváním ozdobíme vršek dortu čokoládovými hoblinkami, vlašskými ořechy, arašídy nebo také plátky pomeranče.