Nejlepší banánový chlebíček s čokoládou a proteinem
Receptů na banánový chlebíček neboli banana bread existuje spousta a není se čemu divit – zapotřebí je jen pár ingrediencí, forma a chvíle pečení a výživný moučník je rázem na světě. Navíc jde o vděčný způsob, jak zachránit i zapomenuté přezrálé banány. Pokud jste mezi vyzkoušenými recepty stále nenašli svého favorita, nebo snad chlebíček ještě nikdy nezkoušeli, troufáme si tvrdit, že ten náš s kousky čokolády, vanilkovým proteinem a javorovým sirupem brzy zvládnete i poslepu.
Co budeme na banana bread potřebovat?
3 větší zralé banány (asi 190 g)
90 g ovesné mouky
50 g Fit-day protein performance vanilka
80 ml javorového sirupu
45 ml rozpuštěného kokosového oleje
3 lžíce čokoládových pecek (nebo drcených kakaových bobů)
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 lžička mleté skořice
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 °C, formu na chlebíček zlehka vymažeme kokosovým olejem a necháme stranou. Banány oloupeme a v míse za pomoci vidličky rozmačkáme na pyré. Do mísy přidáme javorový sirup a olej a dobře promícháme. Následně přisypeme veškeré suché ingredience, tedy ovesnou mouku, protein, kypřicí prášek, jedlou sodu a skořici. Jakmile vznikne hladké těsto, přelijeme ho do připravené formy, posypeme čokoládou nebo kakaovými boby a pečeme 35–45 minut nebo dozlatova.
Banánový chlebíček by měl ve středu zůstat vláčný a vlhký, je proto v pořádku, když se těsto na špejli mírně lepí. Před krájením necháme chlebíček zcela vychladnout.
Pokud se do některého z receptů pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.