Banánový mugcake s jahodami a borůvkami
BANÁNOVÝ MUGCAKE S JAHODAMI A BORŮVKAMI
Ingredience:
Mugcake:
40 g ovesné mouky
1 zralý banán
1 vejce
1 lžička skořice
10 g strouhaného kokosu
1/2 kypřícího prášku
1 lžíce agávového sirupu
50 g řeckého bílého jogurtu
2 kapky vanilkového extraktu
špetka soli
Krém:
50 g polotučného tvarohu
5 g agávového sirupu
10 g strouhaného kokosu
+ jahody a borůvky
Postup:
Zralý banán si rozmačkáme vidličkou nebo ho můžeme rozmixovat. Přidáme k němu vejce, agávový sirup, bílý jogurt a vanilkový extrakt. Přisypeme protein, ovesnou mouku, skořici, kokos, kypřící prášek a špetku soli. Vše důkladně promícháme.
Nachystáme si hrníček nebo misku, ve které chceme připravit mugcake. Hrneček nebo misku si můžeme vymazat kapkou kokosového oleje, aby nám šel hotový mugcake snadno vyklopit. Těsto na muhcake nalijeme do hrníčku a hrníček dáme do mikrovlnné trouby na 2-3 minuty. Pokud nechceme mugcake připravit v mikrovlnné troubě, můžeme využít předehřátou troubu.
V misce si smícháme tvaroh s agávovým sirupem a kokosem. Hotový mugcake vyklopíme z hrníčku a na vršek dáme tvarohový krém. Před podáváním naskládáme na vršek mugcake kousky jahod, borůvky a lístky máty. Celý mugcake můžeme posypat i sypkou stévií a podáváme.