Borůvkovo-mandlový cheesecake s goji
BORŮVKOVO-MANDLOVÝ CHEESECAKE S GOJI
Ingredience:
Korpus:
200 g mandlí
50 g drcených ovesných vloček
3 lžíce kokosového oleje
3 lžíce medu
1 lžička skořice
Tvarohový krém:
150g polotučného tvarohu
1 lžíce javorového sirupu
2 kapky vanilkového extraktu
Borůvkový krém:
100g polotučného tvarohu
50g bílého řeckého jogurtu
2 lžíce javorového sirupu
hrst borůvek
30g goji
Postup:
Troubu si předehřejeme na 150°C.Nachystáme si formu vyloženou pečícím papírem. Mandle si rozmixujeme, přidáme k nim ovesné vločky, protein, rozpuštěný kokosový olej, med a skořici. Podle konzistence přidáme vločky nebo kokosový olej. Směs natlačíme na dno formy a dáme ji péct na 10-20 min. V době pečení korpusu si připravíme oba krémy. V jedné míse si smícháme tvaroh s javorovým sirupem a vanilkovým extraktem. V druhé míse smícháme tvaroh, řecký jogurt, javorový sirup, rozmixované borůvky a rozmixované goji. Na upečený korpus dáme prvně tvarohovou vrstvu a na ni borůvkovou vrstvu.Na vršek můžeme přidat borůvky a hotový cheesecake necháme ztuhnout v lednici ideálně přes noc. Ztuhlý cheesecake naporcujeme a můžeme servírovat.