Brusinkový koláč
Ingredience:
140 g bílého řeckého jogurtu
120 g špaldové mouky
3 vejce
20 g kokosového oleje
3 lžíce agávového sirupu
100 ml rostlinného mléka
3 lžičky kypřícího prášku
1 lžička skořice
120 g sušených brusinek
špetka soli
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Nychystáme si vyšší formu a vyložíme si ji pečícím papírem, nebo ji můžeme vymazat kokosovým olejem. Oddělíme si žloutky od bílků a z bílků si vyšleháme tuhý sníh. V míse si smícháme žloutky, jogurt, rozpuštěný kokosový olej,agávový sirup a mléko. Postupně přisypeme protein, špaldovou mouku, ovesnou mouku, kypřící prášek, skořici a špetku soli. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků a sušené brusinky. Vzniklé těsto nalijeme do formy a necháme jej péct 30-40 minut podle výšky těsta. Hotový koláč necháme vychladnout a můžeme podávat.