Bublanina s blumami a drobenkou
BUBLANINA S BLUMAMI A DROBENKOU
Ingredience:
Těsto:
100 g špaldové mouky
60 g ovesné mouky
2 lžíce agávového sirupu
2 lžičky kypřícího prášku
1 vejce
20 g kokosového oleje
1 lžička skořice
200 ml rostlinného mléka
Drobenka:
1 lžička kokosového oleje
1 lžička medu
25 g drcených ovesných vloček
+ 300 g blum
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si formu vystalnou pečícím papírem, nebo ji vymažeme kokosovým olejem. Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme protein, ovesnou mouku, špaldovou mouku, kypřící prášek, agávový sirup, skořici a rozehřátý kokosový olej. Ke směsi přidáme vejce a pomalu přiléváme mléko. Těsto pečlivě vyšleháme a nalijeme do formy. Na vršek těsta naskládáme rozpůlené blumy. Bublaninu necháme péct 10-15minut.
Mezítím, co se nám peče bublanina si připravíme drobenku. V misce si smícháme všechny suroviny na drobenku a ručně směs zpracujeme. Bublaninu posypeme drobenkou a dáme ji opět péct na 15 minut. Upečenou bublaninu necháme vychladnout a můžeme servírovat.