Bublanina s malinami a broskvemi
BUBLANINA S MALINAMI A BROSKVEMI
Ingredience:
100 g špaldové mouky
60 g ovesné mouky
2 vejce
100 g řeckého jogurtu
150 ml rostlinného mléka
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička kypřícího prášku
2 lžíce medu
100 g malin
100 g broskví
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. V jedné míse si smícháme všechny suché ingredience, tedy špaldovou mouku, ovesnou mouku, protein a kypřící prášek. V druhé míse si smícháme všechny mokré ingredience. Obsah obou mís důkladně promícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Připravíme si plech s pečícím papírem. Těsto nalijeme na plech a přidáme na vršek těsta maliny a broskve. Pokud nechceme, aby se nám všechno ovoce propadlo na spodek bublaniny, můžeme některé ovoce pomoučit špaldovou nebo ovesnou moukou.
Těsto dáme péct do předehřáté trouby na 20-30 minut. Hotovou bublaninu podáváme posypanou stévií nebo kokosovou moukou.