Buchta s brusinkami
BUCHTA S BRUSINKAMI
Ingredience:
100 g ovesné mouky
70 g mandlové mouky
2 lžíce agávového sirupu
1 lžička skořice
2 lžičky kypřícího prášku
20 g kokosového oleje
4 vejce
3 kapky vanilkového extraktu
špetka soli
150 g sušených brusinek
Postup:
Troubu si předehřejeme na 200°C. Oddělíme si žloutky od bílků, z bílků si vyšleháme sníh a žloutky vyšleháme spolu s agávovým sirupem, vanilkovým extraktem a rozpuštěným kokosovým olejem. Ke směsi přisypeme ovesnou mouku, mandlovou mouku, protein, skořici, kypřící prášek a sůl. Ke konci opatrně vmícháme sníh z bílků a brusinky. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a dáme jej péct do předehřáté trouby na 25-35 minut. Upečenou buchtu necháme vychladnout a můžeme podávat.