Celozrnný jablečný štrůdl
CELOZRNNÝ JABLEČNÝ ŠTRŮDL
Ingredience:
Těsto:
100 g drcených ovesných vloček
170 g špaldové celozrnné mouky
120 g řeckého jogurtu
80 g kokosového oleje
1 vejce
Náplň:
300 g jablek
50 g vlašských ořechů
50 g rozinek
2 lžičky skořice
2 lžíce medu
+ vejce na potření
Postup:
Předehřejeme si troubu na 170°C. Vločky,mouku, protein, řecký jogurt, kokosový olej a vejce rozmixujeme na hladké těsto. Těsto necháme 10-20 minut uležet v lednici. Těsto si rozdělíme na poloviny a vyválíme z nich tenké plátky.
Jablka zbavíme slupky a nastrouháme nahrubo. Přidáme k nim ořechy,rozinky, skořici a med. Vzniklou směsí posypeme oba plátky těsta. Těsto zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem. Štrůdl díme do předehřáté trouby na 30-40 minut.