Cheesecake s lesním ovocem
CHEESECAKE S LESNÍM OVOCEM
Ingredience:
Korpus:
100 g ovesných vloček
20 g mandlí
30 g kokosového oleje
1. Vrstva:
100 g tvarohu
1 lžíce medu
1 kokosový pudink
20 g strouhaného kokosu
2. Vrstva:
150 g lesního ovoce
1 lžíce medu
+ 200 g lesního ovoce na ozdobu
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si formu, ve které chceme cheesecake udělat. Vyložíme si ji pečícím papírem, nebo ji vymažeme kapkou kokosového oleje. Do mixéru vložíme mandle a ovesné vločky a pečlivě je rozmixujeme. Přidáme k nim protein a kokosový olej. Podle potřeby můžeme přidat mléko nebo vodu. Korpus utlačíme na dne formy a dáme ho do trouby na cca 5-10 minut.
V míse si přiravíme tvarohový krém. Smícháme tvaroh s kokosovým pudinkem, medem a kokosem. Na upečený korpus přidáme náš tvarohový krém a dáme zpět do trouby na 5-10 minut.
Lesní ovoce na ovocnou vrstvu si rozmixujeme a přidáme med. Ovocnou vrstvu rovnoměrně rozetřeme na vychladlý cheesecake. Hotový cheesecake ozdobíme zbylým ovocem a necháme jej ztuhnout v lednici. Cheesecake servírujeme vychazený.