Nepečený cheesecake s mraženým ovocem
Recept na domácí nepečený cheesecake s mraženým ovocem je ideální volbou nejen pro horké letní dny. Příprava je skutečně jednoduchá a časově nenáročná, výsledek přitom nadchne. Krom toho, na tento cheesecake nebudete muset ani nahřívat troubu.
Základem každého chutného dezertu je samozřejmě křehký a zároveň vláčný korpus, v tomto případě půjde o kombinaci celozrnných sušenek, čokoládového proteinu, medu a arašídového másla. Poctivý krém, tolik typický právě pro cheesecake, obsahuje kromě dvojice lahodných sýrů Philadelphia a ricotty i strouhaný kokos a datlový sirup. Právě datlový sirup je považován za zdravější variantu klasického cukru, jelikož mimo jiné obsahuje méně kalorií.
Recept na nepečený cheesecake
Ingredience:
Korpus:
45 g Fit-day protein premium čokoláda
250 g celozrnných sušenek
40 g kokosového oleje
2 lžíce medu
1 lžička skořice
30 g arašídového másla
Krém:
500 g ricotty
250 g sýru philadelphia
1 ztužovač krému
4 lžíce datlového sirupu
1 lžička vanilkového extraktu
50 g strouhaného kokosu
1 lžička citronové šťávy
100 g mraženého ovoce
+ mražené ovoce na ozdobení dortu
Postup:
Vyšší dortovou formu s menším průměrem vyložíme pečicím papírem nebo potravinářskou folií.
Nejdříve připravíme korpus na cheesecake. Celozrnné sušenky rozdrtíme na jemný prášek, přidáme k nim čokoládový protein a skořici. Rozpustíme kokosový olej a arašídové máslo a spolu s mlékem směs přilijeme k drceným sušenkám. Vytvoříme tvárnou hmotu, kterou prsty rozprostřeme po dnu dortové formy. Korpus necháme odpočinout v lednici.
Mezitím si připravíme krém. Elektrickým šlehačem vyšleháme ricottu a philadelphii, dosladíme datlovým sirupem a následně přidáme vanilkový extrakt, kokos, citronovou šťávu a ztužovač krému. Nakonec do krému zapracujeme ovoce a rovnoměrně jej naneseme na hotový korpus.
Cheesecake necháme odpočívat v lednici po dobu alespoň 3 hodin. Před podáváním můžeme cheesecek dozdobit mraženým ovocem.