Fit recept na osvěžující citronový cheesecake
Tento snadný recept na pečený cheesecake s citrónem, vanilkovým pudinkem a medem nabídne skvělé osvěžení nejen během horkých letních dnů.
Šťáva z čerstvých citrónů, kterou v receptu použijeme, je bohatá na mnoho prospěšných živin:
- vysoký obsah kyseliny askorbové a citronové
- zdroj provitaminu A a vitaminu B
- zdroj vápníku, draslíku, železa, hořčíku a dalších látek
Dopřejte si zdravé mlsání bez výčitek.
Recept na citronový cheesecake
Ingredience:
Korpus:
120 g celozrnných sušenek
1 lžíce rostlinného mléka
45 g Fit-day protein premium natural
60 g kokosového oleje
+ citronový džem
Krém:
1 vanilkový pudink
300 g nízkotučného tvarohu
200 g sýru Philadelphia
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
60 ml citronové šťávy
2 lžíce medu
Postup:
Troubu předehřejeme na 180°C a dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Nadrtíme celozrnné sušenky na jemný prášek, smícháme je s proteinem a přidáme kokosový olej a rostlinné mléko podle potřeby. Vypracujeme tvárnou hmotu tmavší barvy, kterou prsty rovnoměrně vtlačíme na dno formy.
Korpus dáme péct v předehřáté troubě na cca 5 minut. Upečený korpus necháme zcela vychladnout a poté pomažeme vrstvou citronového džemu.
Mezitím co korpus chladne připravíme krém. V míse vyšleháme tvaroh a sýr Philadelphia v hladký krém. Přidáme vejce, vanilkový pudink, med, vanilkový extrakt a citronovou šťávu. Krémem rovnoměrně potřeme cheesecake a pečeme 30-40 minut. Hotový cheesecake servírujeme s plátkem citronu a lístkem máty.