Čokoládový cheesecake
Ingredience:
Korpus:
100 g ovesných vloček
60 g lískových oříšků
1 vejce
1 lžíce agávového sirupu
20 g kakaa
10 g kokosového oleje
1. Vrstva:
100 g kvalitní čokolády
20 g kokosového oleje
250 g nízkotučného tvarohu
250 g ricotty
2 vejce
2 lžíce agávového sirupu
2. Vrstva:
150 g nízkotučného tvarohu
200 g ricotty
2 lžíce agávového sirupu
1 vejce
2 kapky vanilkového extraktu
+kakao a kousky čokolády na vršek cheesecaku
Postup:
Troubu si předehřejeme na 170°C. Pomixujeme oříšky a ovesné vločky, přidáme k nim kakako, vejce, agávový sirup a kokosový olej. Směs na korpus ručně zpracujeme a natlačíme ji na dno dortové formy vyložené pečícím papírem. Korpus necháme péct v předehřáté troubě po dobu 5-10 minut. V míse si vyšleháme tvaroh, ricottu a vejce.
Ve vozní lázni si rozpustíme čokoládu a kokosový olej. Do mísy přidáme protein a agávový sirup. Vše vyšleháme a nakonec do směsi vmícháme čokoládu. V druhé míse si vyšleháme ricottu s tvarohem, vejcem, vanilkovým extraktem a agávovým sirupem. Čokoládovou vrstvu dáme na korpus a na ní navrstvíme druhou vrstvu. Cheesecake dáme péct na dalších 20-30 minut. Upečený cheesecake posypeme kakaem, ozdobíme kousky hořké čokolády a můžeme podávat.