Čokoládový perník s mandlovým máslem
ČOKOLÁDOVÝ PERNÍK S MANDLOVÝM MÁSLEM
Ingredience:
2 vejce
40 g špaldové mouky
30 g mandlové mouky
50 g ovesné mouky
15 g holandkého kakaa
2 lžičky perníkového koření
3 kapky vanilkového extraktu
1 balíček kypřícího prášku do perníku
2 lžičky skořice
2 lžíce medu
200 ml rostlinného mléka
15 g kokosového oleje
50 g kvalitní čokolády
špetka soli
40 g mandlového másla
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si formu a vyložíme ji pečícím papírem. V míse si smícháme všechny suché ingredience. Do druhé mísy dáme všechny mokré ingredience a připravíme si vdní lázeň. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu a kokosový olej.
Mezitím co se nám čokoláda rozpouští si smícháme všechny mokré ingredience se suchými. Do vzniklého těsta zamícháme rozpuštěnou čokoládou. Připravené těsto nalijeme do formy a na vršek těsta přidáme mandlové máslo. Perník dáme péct do předehřáté trouby na 20-30 minut. Hotový perník necháme vychladnout, nakrájíme na kousky a můžeme podávat.