Cuketový slaný koláč
CUKETOVÝ SLANÝ KOLÁČ
Ingredience:
Těsto:
170 g ovesné mouky
80 g kokosového oleje
1 vejce
1/2 lžičky soli
Náplň:
170 g cukety
1 balení mozarelly light
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
150 ml podmáslí
50 g pórku
Postup:
Troubu si předehřejeme na 175°C. Smícháme si všechny suroviny, které potřebujeme na těsto. Vzniklé těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet v lednici 20-30 minut. Připravíme si formu na koláč, vymažeme ji kokosovým olejem nebo ji vysteleme pečícím papírem. Odleželé těsto si vyválíme na výšku cca 5 mm a dáme do formy. Podle formy upravíme okraje a spodek těsta promícháme v několika místech vidličkou. Těsto necháme péct v předehřáté troubě na 15 minut.
Mezi tím si připravíme cuketovou náplň. 3/4 cukety nastrouháme, přidáme k ní sůl, pepř a podmáslí a pečlivě promícháme. Na upečené těsto přidáme naši náplň. Zbylou cuketusi nakrájíme na plátky a pokládáme je na vršek koláče. Nakonec přidáme nakrájenou mozarellu s pórkem a celá koláč necháme péct 10-20 minut na 200°C.