Domácí pudink z bílé čokolády
DOMÁCÍ PUDINK Z BÍLÉ ČOKOLÁDY
Ingredience:
400 ml rostlinného mléka
40 g kukuřičného škrobu
50 g bílé čokolády
2 kapky vanilkového extraktu
+ hořká čokoláda na ozdobu
Postup:
Připravíme si hrnec, ve kterém budeme vařit mléko. Do hrnce nalijeme větší polovinu mléka. V mléce rozpustíme za stálého míchání nalámanou čokoládu, aby se nám přichytla na dno hrnce. Ve zbytku mléka pečlivě rozmícháme kukuřičný škrob a protein. Až je mléko s čokoládou zahřáté, přilijeme směs mléka, proteinu a škrobu. Směs musíme stále míchat, aby se nám krásně spojila. Rozpouštíme na mírném plameni. Mícháme dokud směs nezačne houstnout a nezačne se podobat pudinku.
Hotový pudink přilijeme do skleniček. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a polijeme jí vršek pudinku. Pudink můžeme servírovat s čokoládovými hoblinkami.