Recept na domácí vanilkové vafle s proteinem
Domácí vanilkové vafle jsou skvělou volbou nejen na víkendovou snídani, ale také na svačinu v průběhu dne. Díky porci proteinu ocení tyto vláčné vafle každý sportovec pro poctivou dávku bílkoviny, tolik důležitou pro budování a regeneraci svalové tkáně.
Recept navíc neobsahuje žádné suroviny živočišného původu, na lahodných vaflích si tak pochutnají i vegani či alergici na laktózu.
Doplníte-li moučník čerstvým ovocem, nízkotučným jogurtem a případně medem namísto sladkých topingů, rázem si můžete dopřát chutné mlsání bez výčitek.
Recept:
Ingredience:
1 hrnek ovesné mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
2 lžíce třtinového cukru
špetka vanilkových semínek
45 g Fit-day protein performance vanilka
špetka soli
1 hrnek rostlinného mléka
2 lžíce rostlinného oleje
Postup:
V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek do pečiva, protein a sůl. Postupně do sypké směsi přilijeme mléko a olej a vypracujeme hladké těsto hustší konzistence, podobné jako u lívanců. Nezapomeneme přidat vanilková semínka pro intenzivnější chuť a aroma.
Těsto necháme chvíli odstát a mezitím nahřejeme vaflovač, jehož mřížky zlehka potřeme olejem. Do vaflovače vlijeme těsto a pečeme 5-10 minut v závislosti na výkonu spotřebiče. Hotové vafle ihned pokládáme na mřížku, kde rovnoměrně vychladnou.
Servírujeme dle chuti s čerstvým ovocem, medem a jogurtem.