Dvoubarevný koláč
Ingredience:
Tvarohovo-vanilková vrstva:
250 g nízkotučného tvarohu
1 lžíce agávového sirupu
150 ml rostlinného mléka
2 kapky vanilkového extraktu
1 vanilkový pudink
1 vejce
Čokoládová vrstva:
1 lžíce agávového sirupu
150 ml nízkotučného mléka
20 g kakaa
50 g mandlové mouky
40 g ovesné mouky
2 vejce
2 lžičky kypřícího prášku
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Nychystáme si dortovou formu s pečícím papírem. Začneme s čokoládovou vrstvou,
V míse si vyšleháme tvaroh s vejci a agávovým sirupem. Přidáme protein, kakao, kypřící prášek, mandlovou a ovesnou mouku. Vše promícháme a postupně přiléváme mléko. Pokud je těsto příliš husté, můžeme přídat více mléka. Těsto nalijeme do formy a dáme ho péct do předehřáté trouby na cca 20 minut. Mizitím, co se nám peče čokoládová vrstva, si připravíme druhou. V jedné míse si smícháme všechny sypké suroviny a v druhévšechny mokré. Sypké pomalu vmícháme do mokrých surovin. Smšs nalijeme do formy na čokoládovou vrstvu a celý koláč dáme péct na dalších 20 minut do předehřáté trouby. Koláč uz jen naporcujeme a můžeme servírovat.