Fit Pana Cotta
FIT PANNA COTA
Ingredience:
250 ml rostlinného mléka
1 balení kokosového pudinkového prášku
1 balení nízkotučného tvarohu
2 lžíce agávového sirupu
1 lžička vanilkového extraktu
20 g strouhaného kokosu
1 lžička citronové šťávy
100 g jahod
Postup:
Nachystáme si menší hrnec, ve kterém budeme vařit mléko. Do hrnce s mlékem přidáme pudinkový prášek a kokos. Směs přivedeme k varu a vaříme dokud nevznikne hustý pudink. Stáhneme teplotu a ihned přidáme vaničku tvarohu spolu s agávovým sirupem, proteinem, vanilkovým extraktem a citronovou šťávou. Vše pečlivě promícháme, aby vznikla jednotná směs. Připravíme si skleničky nebo formičky, do kterých chceme dezert udělat. Můžeme je vymazat kapkou kokosového oleje, aby šel dezert ven hladce.
Nakrájíme si jahody a dáme je na dno skleniček. Nějaké jahody si můžeme schovat na ozdobu na vršek Panna Coty. Připravenou směs rychle nalijeme do skleniček, než nám začne úplně tuhnout. Hotový dezert necháme ztuhnout ideálně přes noc v lednici. Ztuhlý dezert vyklopíme ze skleničky a ozdobíme zbylými jahodami nebo třeba borůvkami s čokoládou.