Grepová buchta
Ingredience:
70 g ovesné mouky
20 g kokosového oleje
100 g špaldové mouky
140 g řeckého bílého jogurtu
1 lžička skořice
2 lžičky kypřícího prášku
3 lžíce medu
2 vejce
3 kapky vanilkového extraktu
80 ml grepové šťávy
120ml rostlinného mléka
kůra z jednoho citronu
špetka soli
+ plátky grepu
Postup:
Troubu si předehřejeme na 190°C. Nachystáme si dortovou formu vyloženou pečícím papírem. Připravíme si dvě mísy. V první míse smícháme všechny suché suroviny a v druhé míse všechny mokré kromě vajec. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Obsah obou mís zpracujeme do hladkého těsta, podle potřeby přidáme mléko nebo mouku. Opatrně do těsta vmícháme i sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme do dortové formy a na vršek naskládáme pár plátků grepu. Buchtu necháme péct cca 40 minut, špejlí kontrolujeme, jestli už je hotová. Buchtu necháme vychladnout, nakrájíme ji a můžeme servírovat.