Jahodový dezert s jogurtem
JAHODOVÝ DEZERT S JOGURTEM
Ingredience:
150 g celozrnných sušenek
2 lžíce kokosového oleje
20 g ovesné mouky
300 g řeckého bílého jogurtu
1 ztužovač krému
20 g strouhaného kokosu
3 lžíce agávového sirupu
1 lžička citronové šťávy
100 g jahod
Postup:
Nachystáme si skleničky, ve kterých chceme dezert připravit. Nejdříve si rozdrtíme sušenky. Můžeme použít kupované nebo si upéct domácí. K sušenkám přidáme protein, kokosový olej a ovesnou mouku. Sušenky natlačíme na dno skleniček a můžeme začít s přípravou krému.
V míse si smícháme řecký jogurt, agávový sirup, citronovou šťávu, kokos a nakonec do krému přidáme ztužovač. Jogurtový krém rozdělíme do skleniček. Jahody si nakrájíme na kousky a naskládáme je na vršek krému. Skleničky dáme vychladit do lednice alepoň na 2 hodiny a můžeme podávat.