Kakaovo-fazolový dort
KAKAOVO-FAZOLOVÝ DORT
Ingredience:
Těsto:
800 g fazolí v konzervě
2 lžičky prášku do pečiva
100 g kakaa
3 lžičky skořice
1 lžička vanilkového extraktu
120 g kokosového oleje
6 lžic javorového sirupu
5 vajec
špetka soli
Krém:
250 g sýru philadelphia
40 g kakaa
3 lžíce javorového sirupu
1 lžička skořice
60 g bílého řeckého jogurtu
Postup:
Troubu si předehřejeme na 200°C. Nejprve si nachystáme fazole, propláchneme je důkladně pod vodou a rozmixujeme na jemnou kaši. V míse si vyšleháme vejce, přidáme rozpuštěný kokosový olej, javorový sirup a vanilkový extrakt. Pomalu přisypáváme protein, kakao, skořici, prášek do pečiva a sůl, aby nám nevznikly hrudky. Nakonec do těsta vmícháme rozmixované fazole.
Připravíme si tři nízké dortové formy vyložené pečícím papírem a nalijeme do všech stejné množství těsta. Formy s těstem necháme péct v předehřáté troubě 25-35 minut. V míse si vyšleháme sýr philadelphia s řeckým jogurtem a javorovým sirupem. Přidáme čokoládový koktejl, kakao a skořici.
Upečená těsta necháme vychladnout a začneme je potírat krémem a vrstvit na sebe. Hotový dort necháme odležet v lednici a můžeme podávat.