Kakaový dort s borůvkami
KAKAOVÝ DORT S BORŮVKAMI
Ingredience:
Těsto:
80g ovesné mouky
60g mandlové mouky
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
30g holandského kakaa
2 lžíce javorového sirupu
4 vejce
1 lžička skořice
20g kokosového oleje
špetka soli
Krém:
250g ricotty
3 lžíce javorového sirupu
2 kapky vanilkového extraktu
+ borůvky a ostružiny
Postup:Troubu si předehřejeme na 180°C.Nachystáme si dortové formy s menším průměrem. Vyložíme si je pečícím papírem, nebo je vymažeme kokosovým olejem. Oddělíme si žloutky od bílků, žloutky necháme stranou a z bílků vyšleháme tuhý sníh. V míse si smícháme rozpuštěný kokosový olej, javorový sirup a žloutky.
Postupně přidáváme protein, mandlovou mouku, ovesnou mouku, kypřící prášek, kakao, skořici a sůl. Do těsta vmícháme opatrně sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme do forem a necháme ho péct cca 15 min. Na krém budeme potřebovat vyšlehat ricottu s javorovým sirupem a vanilkovým extraktem. Těsta necháme vychladnout, pomažeme je vrstvou krému a naskládáme na sebe.Krémem pomažeme i boky a vršek dortu a necháme jej odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny.Na vršek dortu naskládáme borůvky, můžeme přidat i ostružiny.Dort nakrájíme na kousky a můžeme podávat.