Kakaový perník ze špaldové mouky s medem
To, že k sobě sychravé listopadové počasí a voňavý perník jednoduše patří, je fakt, stejně jako to, že tento recept se dost možná stane vaším horkým kandidátem na nejoblíbenější moučník plný zdravých ingrediencí. A cože jsme si pro vás připravili? Kombinaci špaldové mouky a drcených ovesných vloček, čokoládového proteinu, sladkého medu i příjemně nahořklého kakaa.
Co budeme potřebovat?
Na perníkové těsto:
80 g špaldové mouky
40 g drcených ovesných vloček
45 g Fit-day protein premium čokoláda
30 g kvalitního kakaového prášku
400 ml rostlinného mléka
4 lžíce medu
2 vejce
1 balíček kypřicího prášku do perníku
1 lžička skořice
špetka soli
kokosový olej a trošku mouky na vymazání a vysypání formy
Čím perník vylepšit:
sušené ovoce (brusinky, rozinky, nasekané datle), nadrcené/mleté ořechy (vlašské, lískové, mandle) nebo kakaové boby
Postup:
Troubu předehřejeme na 170 °C a formu vymažeme lžičkou kokosového oleje a vysypeme moukou. Ve větší míse smícháme veškeré sypké ingredience a postupně k nim přidáme mléko, med a vejce a případně i sušené ovoce a ořechy. Vše pečlivě promícháme/promixujeme a hotové těsto (musí být mírně tekuté) vlijeme do připravené formy. Perník necháme péct asi 30 minut, kontrolujeme špejlí.
Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.