Kávový cheesecake
Ingredience:
Korpus:
100 g vlašských ořechů
2 lžíce kokosového oleje
1 lžíce medu
40 g ovesné mouky
Krém:
30 g Fit-day Koktejl káva
300 g ricotty
200 g nízkotučného tvarohu
1 kokosový pudink
5 g kakaa
2 vejce
3 lžíce agávového sirupu
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Jako první si uděláme korpus. Vlašské ořechy rozmixujeme, přidáme k nim kokosový olej,ovesnou mouku a med. Podle potřeby můžeme přidat vodu. Formu si vysteleme pečícím papírem a na dno natlačíme připravenou směs. Korpus necháme péct cca 10 minut. V čase, kdy se nám peče korpus, si připravíme krém.
Vyšleháme si ricottu, tvaroh a vejce. Přidáme agávový sirup, kávový koktejl, pudink a kakao. Krém pečlivě vyšleháme do hladka a rovnoměrně ho rozprostřeme na upečený korpus. Cheesecake necháme péct cca 20 minut.
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem. Rozpuštěnou čokoládu přilijeme vršek cheesecaku. Můžeme přidat i kousky mandlí. Cheesecake srvírujeme s šálkem dobré kávy.