Kokosové řezy
Ingredience:
Korpus:
80 g ovesné mouky
80 g strouhaného kokosu
40 g datlí
15 g Holandského kakaa
3 lžíce rostlinného mléka
Náplň:
300 g strouhaného kokosu
30 g kokosového oleje
2 lžíce javorového sirupu
100 g kokosové smetany
Poleva:
100 g kvalitní hořké čokolády
20 g kokosového oleje
Postup:
Jako první si namočíme datle v teplé vodě alespoň na půl hodiny. Poté je slijeme a můžeme začít s přípravou korpusu.
Nachystáme si formu a vysteleme ji pečícím papírem nebo potravinářskou folií, aby se nám těsto nelepilo na okraj formy a hotové řezy se daly snadno vyjmout. V míse si smícháme ovesnou mouku, kokos, protein a kakao. Přidáme datle a mléko a důkladně vše rozmixujeme. Vzniklé těsto vtlačíme do předem připravené formy. V další míse si uděláme kokosovou náplň. Smícháme kokosovou smetanu s rozehřátým kokosovým olejem, javorovým sirupem a kokosem. Vzniklou směs přidáme do formy na těsto. Téměř hotový dezert necháme uležet v lednici a vrhneme se na přípravu polevy.
Ve vodní lázni si rozpustíme kousky čokolády s kokosovým olejem. Ještě teplou tekutou čokoládu poléváme kokosové řezy. Hotové řezy necháme vychladnout v lednici ideálně celou noc.