Fitness kokosový cheesecake
Receptů, kterak si připravit pečenou i nepečenou variantu tohoto populárního dezertu, je celá řada. Jemný pečený cheesecake s chutí tropického kokosu je příjemnou změnou oproti tradičním kombinacím a zaručeně poteší každého milovníka sladkého. Nebojte se tedy využít blahodárných účinků kokosového ořechu, který je bohatý nejen na vlákninu, ale i hořčík či draslík a vitamíny B a C.
Pokud pravidelně sportujete, počítáte si kalorie nebo obecně následujete zásady zdravého životního stylu, tento fitness moučník s proteinem bude tím pravým mlsáním po náročném tréninku. Ideální také k odpolední svačině s šálkem kvalitní kávy.
Recept na kokosový cheesecake
Ingredience:
Korpus:
200 g drcených ovesných vloček (mohou být i bezlepkové)
60 g mletých mandlí
45 g Fit-day protein premium čokoláda
4 lžíce kokosového oleje
3 lžíce medu
1 - 2 lžíce rostlinného mléka
Krém:
250 g nízkotučného tvarohu
250 g řeckého bíleho jogurtu
80 g strouhaného kokosu
400 ml kokosového mléka
2 vejce
6 lžic medu
1 lžička vanilkového extraktu
1 kokosový pudink
+ 50 g kokosu na posypání
Postup:
Předehřejeme si troubu na 180°C a dortovou formu pečlivě vyložíme pečicím papírem. Pokud nemáme ovesné vločky již nadrcené, rozmixujeme je společně s mandlemi na jemný prášek. Do směsi následně přidáme čokoládový protein, med, rozpuštěný kokosový olej a rostlinné mléko. Vzniklou směs rovnoměrně vlijeme do dortové formy. Korpus pečeme 5 - 8 minut.
Připravíme si krém. Tvaroh vyšleháme společně s jogurtem, vejci a kokosovým mlékem. Přidáme strouhaný kokos, med, kokosový pudink a vanilkový extrakt. Pečlivě vyšlehaným krém rovnoměrně naneseme na upečený korpus.
Moučník vložíme do trouby na cca 30 - 40 minut. Hotový cheesecake necháme vychladnout a posypeme jej strouhaným kokosem. Můžeme servírovat s kousky kokosu a lístky máty.