Krémová domácí nutella z avokáda
Jedinečný recept na lahodný veganský krém s čokoládou, který může posloužit jako zdravá nahrážka klasické kupované nutelly ale bez vysokého obsahu cukrů a tuku.
Domácí nutella z avokáda má o 68 % méně kalorií, o 61 % méně tuku a o 66 % méně cukrů. Kromě toho tuky a cukry v tomto krému obsažené jsou zdraví prospěšné. Tuk z avokáda napomáhá štěpení podkožního tuku a sirup z agáve má nízký glykemický index, tudíž nezvyšuje hladinu krevního cukru a hodí se také pro diabetiky.
Recept na domácí nutellu
Ingredience:
1 zralé avokádo
20 g kvalitního kakaového prášku
1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
30 g agávového sirupu
Postup:
Dužinu z avokáda vydlabeme a spolu s ostatními ingrediencemi vložíme do mixéru (můžeme použít i tyčový) a mixujeme, dokud nevznikne jemný krém. Konzistence by měla být spíše hutnější, aby se nutella dobře roztírala. Máte-li rádi lískové ořechy, můžete je nasekat a do směsi přidat. Před podáváním necháme krátce vychladit v lednici.
Pokud jste propadli čokoládě a nemůžete se jí nabažit, můžete sáhnout i po Fit-day performance proteinovém drinku s bohatou čokoládovou chutí, kterou si vychutnáte v každém doušku. Další výhodou je pak vysoký obsah mikronizované bílkoviny, přesněji 32 g na jednu porci.