Limetkový dort
Ingredience:
Těsto:
100 g špaldové mouky
80 g ovesné mouky
5 vajec
3 lžičky prášku do pečiva
4 lžíce agávového sirupu
50 g kokosového oleje
1 limetka
15 g spiruliny
špetka soli
Krém:
100 g ricotty
100 g nízkotučného tvarohu
2 lžíce agávového sirupu
5 g spiruliny
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Nychystáme si dvě dortové formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané kokosovým olejem. Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. V míse si smícháme žloutky, agávový sirup, rozpuštěný kokosový olej a šťávu z limetky. Pomalu přidáváme protein, spirulinu, špaldovou mouku, ovesnou mouku,prášek do pečiva, sůl a kůru z limetky. Nakonec do těsta vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do forem a dáme péct do předehřáté trouby na 15-25 minut. Mezitím, co se nám peče těsto si připravíme krém.
Vyšleháme si ricottu s tvarohem a agávovým sirupem. Půlku krému si oddělíme stranou a přidáme do ní spirulinu. Upečené tětso rozpůlíme, potřeme krémem a naskládáme na sebe. Krémem bez spiruliny potřeme vršek a boky drtu. Hotový dort mlžeme ozdobit plátky limetky.