Lískooříškový cheesecake
Ingredience:
Korpus:
100 g ovesné mouky
100 g lískových oříšků
30 g kakaa
20 g kokosového oleje
Krém:
250 g nízkotučného tvarohu
250 g ricotty
3 lžíce agávového sirupu
3 vejce
5 kapek vanilkového extraktu
20 g kakaa
30 g lískooříškového másla
Postup:
Troubu si předehřejeme na 160°C. Rozmixujeme si lískové oříšky, přidáme k nim ovesnou mouku, kakao a rozpuštěný kokosový olej. Podle potřeby můžeme přidat vodu. Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem a na dno natlačíme směs vloček a oříšků. Korpus necháme péct v předehřáté troubě 5-10 minut.
Na krém potřebujeme vyšlehat tvaroh, vejce a ricottu. Přidáme k nim agávový sirup, kakao, vanilkový extrakt, máslo a protein. Vše důkladně promícháme a rovnoměrně rozprostřeme na korpus. Cheesecake dáme péct na 35-45 minut do předehřáté trouby. Na vychladlý cheesecake přidáme oříšky a ovoce ppodle chuti a můžeme servírovat.