Lískooříškový cheesecake s čokoládou
LÍSKOOŘÍŠKOVÝ CHEESECAKE S ČOKOLÁDOU
Ingredience:
Korpus:
40 g kokosové mouky
50 ml rostlinného mléka
50 g bílého řeckého jogurtu
10 g kokosového oleje
1 vejce
10 g holanského kakaa
30 g drcených lískových ořechů
1. Vrstva
300 g nízkotučného tvarohu
40 g holanského kakaa
2 lžíce javorového sirupu
2 vejce
1/2 lžičky vanilkového extraktu
2. Vrstva
200 g nízkotučného tvarohu
20 g holanského kakaa
15 g kakaových bobů
2 lžičky javorového sirupu
15 g drcených lískových oříšků
1 vejce
Postup:
Nejprve si připravíme korpus. Vyšleháme si vejce, přidáme k němu kokosový olej, jogurt a mléko. Nakonec přisypeme protein, mouku, kakako a oříšky.
Připravíme si formu s pečícím papírem, nalijeme do ní vzniklé těsto a necháme ho péct na 180°C po dobu 8-10 minut.
Pčipravíme si první krém. Vyšleháme si tvaroh s vajíčky, přidáme kakao, javorový sirup a vanilkový extrakt. Upečený korpus necháme vychladnout, potřeme ho prvním krémem a připravíme si druhý krém. Opět si vyšleháme tvaroh s vejcem a přidáme javorový sirup a kakao. Nakonec přisypeme kakaové boby a lískové oříšky a pořádně promícháme. Na první vrstvu nalijeme druhou vrstvu krému na celý cheesecake. Necháme péct po dobu 40-45 minut na 160°C. Hotový cheesecake servírujeme ozdobený oříšky nebo hořkou čokoládou.