Makový cheesecake
Ingredience:
Korpus:
50 g ovesné mouky
60 g mletého máku
2 g kokosu
20 g kokosového oleje
2 lžíce medu
1. Vrstva:
250 g nízkotučného tvarohu
60 g mletého máku
2 lžíce javorového sirupu
1 vejce
2. Vrstva:
250 g nízkotučného tvarohu
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
2 lžíce javorového sirupu
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. V jedné míse si smícháme suché suroviny na korpus a přidáme k nim kokosový olej a med. Vytvoříme lepivé těsto, které vtlačíme do formy s pečícím papírem nebo vymazané kapkou kokosového oleje. Těsto necháme péct cca 10 minut.
Poté si připravíme první krém. Pečlivě promícháme tvaroh s mákem, vejcem a javorovým sirupem. Na vychladlé těsto naneseme první vrstvu krému a necháme kolách dalších 10 minut v troubě. Připravíme si i druhý krém na druhou vrstvu. Vyšleháme si tvaroh s vejcem, javorovým sirupem a vanilkovým extraktem. Hotový krém přidáme na koláč a nakonec jej posypeme mákem. Celý koláč necháme péct dalčích cca 20-30 minut.