Malinový cheesecake s pistáciemi
MALINOVÝ CHEESECAKE S PISTÁCIEMI
Ingredience:
Korpus:
250 g pistácií
3 lžíce medu
2,5 lžíce kokosového oleje
Krém:
30 g Fit-day Smoothie mango-malina
250 g sýru philadelphia
250 g mascarpone
250 g nízkotučného tvarohu
1 vanilkový pudink
1 lžička vanilkového extraktu
4 lžíce javorového sirupu
2 lžičky skořice
Poleva:
1 želatina
1 lžíce javorového sirupu
300 g malin
+ maliny, borůvky a pistácie
Postup:
Troubu si předehřejeme 150°C. Rozmixujeme si pistácie, přidáme med, rozpuštěný kokosový olej a protein. Nachystáme si dortovou formu vyloženou pečícím papírem. Na dno formy natlačíme pistáciovou směs a dáme ji péct na 10-20 minut. V míse si vyšleháme sýr philadelphia s mascarpone a tvarohem. Přidáme javorový sirup, vanilkový extrakt, skořici, smoothie a vanilkový pudink. Vše pečlivě smícháme, nalijeme na vychladlý korpus a rovnoměrně rozetřeme.
V mixéru si rozmixujeme maliny, osladíme je javorovým sirupem a přidáme k nim želatinu, aby poleva držela tvar. Na cheesecake nalijeme malinovou polevu a připravíme si ovoce na zdobení. Na vršek cheesecaku naskládáme pár malin a borůvek a posypeme jej hrstí pistácií. Cheesecake necháme ideálně přes noc ztuhnout v lednici a můžeme podávat.