Meruňková buchta
Ingredience:
100 g nízkotučného tvarohu
80 g mandlové mouky
100 g ovesné mouky
2 lžíce agávového sirupu
1 lžička skořice
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
2 vejce
20 g kokosového oleje
100 g meruněk
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Žloutky si oddělíme od bílků, z bílků si vyšleháme sníh. V jedné míse si smícháme všechny suché ingredience. V druhé míse si smícháme všechny mokré ingredience. Obsah obou mís pečlivě promícháme a podle potřeby můžeme přilét mléko nebo přisypat mouku. Do vzniklého těsta opatrně vmícháme sníh z bílků. Část těsta nalijeme do formy vyložené pečícím papírem, na něj naskládáme půlky meruněk a zalijeme je zbytkem těsta. Téměř hotovou buchtu dáme péct do předehřáté trouby na 20-30 minut. Hotovou buchtu nakrájíme na kousky a můžeme servírovat.