Meruňková buchta s drobenkou
MERUŇKOVÁ BUCHTA S DROBENKOU
Ingredience:
Buchta:
140 g řeckého bílého jogurtu
300 g meruněk
1 vejce
30 g kokosového oleje
3 lžíce agávového sirupu
2 lžičky prášku do pečiva
250 g špaldové mouky
2 lžičky vanilkového extraktu
80 ml rostlinného mléka
Drobenka:
35 g drcených ovesných vloček
20 g špaldové mouky
10 g kokosového oleje
1 lžička agávového sirupu
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Vyložíme si formu pečícím papírem nebo ji vymažeme kokosovým olejem. Nejprve si smícháme všechny suché ingredience. V druhé míse si smícháme řecký jogurt, rozpuštěný kokosový olej, agávový sirup, vanilkový extrakt a rostlinné mléko. Pomalu k nim přisypáváme suché suroviny tak, aby nám vzniklo hladké těsto. Vzniklé těsto nalijeme do připravené formy. Na vršek těsta pokládáme rozpůlené vypeckované meruňky. Buchtu necháme péct cca 30 minut. Drobenku si připravíme během pár minut. Drobenku si připravíme během pár minut. Smícháme drcené vločky, špaldovou mouku, agávový sirup a kokosový olej. Hotovou drobenku posypeme upečenou buchtu, nakrájíme ji na kousky a můžeme podávat.