Mini tvarohové dezerty s jahodami
MINI TVAROHOVÉ DEZERTY S JAHODAMI
Ingredience:
Základ:
50 g drcených vlašských ořechů
100 g pomletých mandlí (mandlové mouky)
rostlinné mléko dle potřeby
Tvarohový krém:
250 g jemného nízkotučného tvarohu
250 g mascarpone
3 lžíce javorového sirupu
1 lžička vanilkového extraktu
Jahodový krém:
Postup:
Připravíme si ořechový základ. Smícháme mandle a vlašské ořechy, dolijeme je trochou mléka, aby nám vznikla tuhá tvarovatelná hmota. Vzniklé těsto nalijeme do připravených forem s pečícím papírem. Zíklad necháme péct po dobu 10-20 minut na 165 ºC a necháme jej vychladnout.
Připravíme si krém. Vyšleháme si tvaroh spolu s mascarpone, přidáme javorový sirup a vanilkový extrakt. Třetinu krému oddělíme a přidáme do něj jahodový koktejl. Můžeme přidat i malé kousky čerstvých jahod.
Na vychladlý základ přidáme jednu vrstvu tvarohového krému a necháme 20 minut vychladit v lednici. Poté přidáme poslední jahodovou vrstvu krému a dezerty necháme přes noc ztuhnout v lednici. Hotové dezerty můžeme servírovat s kousky jahod, polité javorovým sirupem s lístky máty.