Mrkvové řezy
MRKVOVÉ ŘEZY
Ingredience:
Řezy:
1 balíček prášku do pečiva
120 g pohankové mouky
60 g ovesné mouky
250 g mrkve
2 lžíce datlového sirupu
2 lžíce kokosového oleje
100 ml nízkotučného mléka
1 lžička skořice
40 g vlašských ořechů
3 vejce
špetka soli
Poleva:
100 g polotučného tvarohu
100 g řeckého bílého jogurtu
1 lžíce datlového sirupu
+ vlašské ořechy
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Oddělíme si žloutky od bílků, z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Žloutky dáme do mísy a přidáme k nim datlový sirup, rozpuštěný kokosový olej a mléko. Mrkev si nastrouháme na jemnoa nasypeme ji k zbylým surovinám. V ruhé míse si smícháme protein, prášek do pečiva, pohankovou mouku, ovesnou mouku, skořici a špetku soli. Obsah obou mís smícháme pečlivě dohromady a nakonec do těsta nasypeme rozmixované nebo nasekané vlašské ořechy a vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme na plech vyložené pečícím papírem nebo do nízké formy a dáme jej péct na 25-35 minut. Mezitím, co se nám řezy pečou si připravíme polevu. Smícháme si tvaroh, jogurt a datlový sirup. Upečené těsto nakrájíme na kostky a polijeme je polevou. Na každou kostku dáme kousky vlašských ořechů a můžeme podávat.