Nepečený broskvový dort
NEPEČENÝ BROSKVOVÝ DORT
Ingredience:
300 g celozrnných sušenek
300 g ricotty
200 g tvarohu
1 vanilkový pudink
3 lžíce javorového sirupu
3 kapky vanilkového extraktu
1 lžička skořice
1 balíček želatiny
250 g broskví
Postup:
Nachystáme si formu s pečícím papírem nebo s potravinářskou folií. Na dno formy pokládáme sušenky. V míse si smícháme tvaroh, ricottu, javorový sirup a vanilkový extrakt. Přidáme skořici, protein a vanilkový pudink.
Vrstvu krému naneseme na vrstvu sušenek. Na krém naskládáme zase jednu vrstvu nebo dvě vrstvy sušenek. Tento proces opakujeme stále dokola. Připravíme si želatinu a nakrájíme si broskve na měsíčky. Broskve naskládáme na vršek dortu a zalijeme je želatinou. Hotový dort necháme ideálně přes noc v lednici a další den můžeme podávat.