Nízkokalorické pomerančové muffiny s hořkou čokoládou
Ať už jsou pro vás voňavé muffiny tak trochu návratem do dětství, nebo jste jejich kouzlu podlehli teprve nedávno, těch našich se nebudete moct nabažit. Jsou přímo ukázkově vláčné díky čerstvé pomerančové šťávě a příjemně sladké, protože kvalitní čokolády není nikdy dost, to je jasná věc. Recept je navíc jednoduchý, šetří kalorie a vyzkoušet si ho můžou také všichni vegani.
Co budeme potřebovat?
Na těsto (cca 12 muffinů):
80 g špaldové mouky
45 g Fit-day protein premium čoko-pomeranč
180 ml rostlinného mléka
130 ml agávového sirupu
šťáva + kůra z jednoho středně velkého pomeranče
lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
30 g kvalitního kakaového prášku
50 g vysokoprocentní hořké čokolády
Na dozdobení:
čokoládové nibsy nebo drcené kakaové boby
Postup:
Troubu předehřejeme na 170 °C a pustíme se do přípravy těsta. V míse smícháme rostlinné mléko, pomerančovou šťávu a agávový sirup a postupně je přiléváme k sypkým surovinám, dokud se směs dobře nespojí. Na závěr vmícháme nahrubo nasekanou hořkou čokoládu.
Hotové těsto rovnoměrně rozdělíme do připravených muffinových formiček nebo košíčků, kterých by mělo být ideálně 12. Pro ještě více chuti můžeme muffiny posypat čokoládovými nibsy nebo křupavými kakaovými boby. Plech s naplněnými formičkami opatrně vložíme do trouby a pečeme asi 20–25 minut, dokud nejsou muffiny na povrchu pevné. Před podáváním necháme krátce vychladnout.
Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.