Oříškovo-čokoládový cheesecake
OŘÍŠKOVO-ČOKOLÁDOVÝ CHEESECAKE
Ingredience:
Korpus:
60 g kokosové mouky
2 vejce
50 ml kokosového mléka
60 g bílého řeckého jogurtu
50 g kokosového oleje
40 g holandského kakaa
Oříškovo-čokoládový krém:
60 g lískových oříšků
100 g kvalitní čokolády
20 g kokosového oleje
250 g sýru philadelphia
1 lžíce javorového sirupu
20 g holandského kakaa
1 vejce
Tvarohový krém:
250 g polotučného tvarohu
250 g ricotty
2 vejce
4 lžíce javorového sirupu
3 kapky vanilkového extraktu
+hořká čokoláda
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Nachystáme si dortovou formu vyloženou pečícím papírem. Začneme s přípravou korpusu, v míse si vyšleháme vejce, přidáme k nim jogurt a rozpuštěný kokosový olej. Postupně přidáváme protein, kokosovou mouku a kakao. Podle konzistence můžeme přidat mouku nebo mléko. Těsto na korpus natlačíme na dno formy a necháme ho péct cca 10 minut. V době pečení korpusu si připravíme oříškovo-čokoládový krém.
Nejprve si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem. V míse smícháme sýr philadelphia s javorovým sirupem, holandým kakaem a vejcem. Do krému vmícháme rozpuštěnou čokoládu a kousky lískových oříšků. Krém rovnoměrně rozetřeme po korpuse a začneme s přípravou tvarohového krému.
V míse si smícháme tvaroh, ricottu, vejce, javorový sirup a vanilkový extrakt. Tvarohový krém rozetřeme na vršek cheesecaku a dáme ho péct na 20 minut a poté snížíme teplotu na 150°C a pečeme dalších 20 minut. Hotový cheesecake ozdobíme hořkou čokoládou a můžeme servírovat.