Oříškový cheesecake
Ingredience:
Korpus:
300 g mletých mandlí
4 lžíce kokosového oleje
3 lžíce medu
Krém:
500 g řeckého jogurtu
3 vejce
60 g mandlového másla
30 g arašídového másla
30 g drcených vlašských ořechů
1 lžička vanilkového extraktu
3 lžíce medu
+ oříšky na ozdobu
Postup:
Troubu si předehřejeme na 150°C. Připravíme si dortovou formu, vysteleme ji pečícím papírem nebo ji vytřeme kokosovým olejem. Mandle si rozmixujeme nebo nameleme, přidáme k nim kokosový olej, med a protein. Vzniklou směs natlačíme do dortové formy. Korpus necháme péct po dobu 15 minut. Nejprve si rozmixujeme nebo rozemeleme vlašské ořechy. Přidáme k nim jogurt, vejce, arašídové i mandlové máslo, vanilkový extrakt a med. Smšs důkladně promícháme.
Hotový krém dáme na již vychladlý korpus. Celý cheesecake necháme péct 30-40 minut na 165°C. Upečený cheesecake necháme vychladnout. Servárujeme jej posypaný oblíbenými oříšky.