Ostružinová buchta
Ingredience:
250 g špaldové mouky
120 g ovesné mouky
3 lžíce agávového sirupu
50 g kokosového oleje
1 lžička vanilkového extraktu
1 prášek do pečiva
1 lžička skořice
2 vejce
špetka soli
140 g řeckého bílého jogurtu
350 ml rostlinného mléka
200 g ostružin
Postup:
Troubu si předehřejeme na 170 °C. V jedné míse si smícháme protein, špaldovou mouku, ovesnou mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl. Oddělíme si žloutky od bílků, žloutky dáme do jiné mísy a z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme agávový sirup, rozpuštěný kokosový olej, vanilkový extrakt, řecký jogurt a mléko. Vše důkladně promícháme a do mísy vmícháme suché ingredience z první mísy. Do vzniklého těsta pomalu zpracujeme sníh z bílků.
Nachystáme si formu vyloženou pečícím papírem nebo vymazanou kokosovým olejem. Do připravené formy nalijeme vrstvu těsta, na těsto pokládáme ostružiny a zalijeme je další vrstvou těsta. Tento postu opakujeme, než nám dojdou ostružiny a těsto. Těsto dáme péct do předehřáté trouby na 30-40 minut. Buchtu necháme vychladnout a můžeme podávat.