Ostružinové muffiny
Ingredience:
Těsto:
120 g špaldové mouky
100 g ovesné mouky
3 lžičky prášku do pečiva
2 vejce
3 lžíce datlového sirupu
200 ml mandlového mléka
70 g kokosového oleje
3 kapky vanilkového extraktu
1 lžička skořice
špetka soli
Krém:
100 g ricotty
2 lžíce datlového sirupu
2 kapky vanilkového extraktu
+ ostružiny, lístky máty
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Oddělíme si žloutky od bílků a z bílků si vyšleháme tuhý sníh. V míse si smícháme žloutky, rozpustěný kokosový olej, datlový sirup, mandlové mléko a vanilkový extrakt. Pomalu do směsi přisypeme špaldovou mouku, ovesnou mouku, protein, prášek do pečiva, skořici a špetku soli. Nakonec do těsta vmícháme opatrně snéh z bílků. Nachystáme si košíčky na muffiny a naplníme je těstem. Do muffinů dáme před pečením ostružiny. Muffiny necháme péct po dobu 20-30 minut.
Mezitím, co se nám pečou muffiny si připravíme krém z ricotty. Vyšleháme si krém z ricotty s datlovým sirupem a vanilkovým extraktem. Upečené muffiny ozdobíme pomocí zdobícího pytlíku krémem. Na vršek položíme lístek máty a můžeme servírovat.