Ostružinový cheesecake
Ingredience:
Základ:
120 g celozrnných grahamových sušenek
30 g Protein
3 lžíce mléka
Krém:
750 g nízkotučného tvarohu
3 vejce
2 lžíce javorového sirupu
200 g ostružin
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Začneme těstem, rozmixujeme si grahamové sušenky na prášek, přidáme protein a mléko. Vznikne lehce drolivá hmota. Nachystáme si dortovou formu, vyložíme si ji pečícím papírem a natlačíme do ní vznikl těsto. Základ necháme péct po dobu 15 minut.
Připravíme si krém, vyšleháme si tvaroh s vejci, přidáme javorový sirup a hrst ostružin a promícháme. Zíklad vytáhneme z trouby a ztlumíme troubu na 170°C.
Na hotové těsto přelijeme krém a vršek krému ozdobíme zbylými ostružinami. Celý cheesecake necháme péct dalších 15-25 minut.
Hotový dort necháme vychladnout a pro lepší chuťový požitek necháme přes noc v lednici.