Piškotový dezert s tvarohovým krémem
PIŠKOTOVÝ DEZERT S TVAROHOVÝM KRÉMEM
Ingredience:
Piškot:
50 g mandlové mouky
2 kapky vanilkového extraktu
2 lžíce agávového sirupu
5 vajec
špetka soli
Krém:
300 g nízkotučného tvarohu
200 g ricotty
4 lžíce agávového sirupu
30 g strouhaného kokosu
1 lžička vanilkového extraktu
1 vanilkový pudink
+ oříšky, kvalitní čokoláda a čokoládový nebo karamelový zero sirup
Postup:
Troubu si předehřejeme na 190°C. Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a ze žloutků vyšleháme pěnu. K pěně přidáme protein, vanilkový extrakt, agávový sirup a špetku soli. Ke směsi vmícháme opatrně bílky a mandlovou mouku. Připravíme si formu vyloženou pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. Piškot necháme péct cca 10 minut. V době pečení korpusu si nachystáme krém. Vyšleháme si tvaroh a ricottu,přidáme agávový sirup,kokos, vanilkový extrakt a vanilkový pudink. Piškot necháme vychladnout a potřeme ho krémem. Vršek polijeme rozpuštěnou čokoládou a čokoládovým nebo karamelovým zero sirupem, ozdobíme oříšky a můžeme servírovat.