Proteinové perníčky
Ingredience na 20 ks:
150 g celozrnné žitné mouky
2 vaječné bílky
2 lžičky holandského kakaa
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
2 lžičky perníkového koření
2 lžíce javorového sirupu
20g kokosového oleje (aby perníčky byly vláčnější)
Bílková poleva:
1 bílek
1 lžička citrónové šťávy
2 lžičky bramborového škrobu
25g sypké stévie
Postup:
Nejdříve smíchejte suché a potom mokré suroviny. Vše pořádně rozmixujte. Těsto dáme uležet na 1-2 hodiny. Vykrajte své oblíbené motivy a vložte na plech. Rozehřejte troubu a pečte při 150 C po dobu 20 min. Po vychladnutí si uděláme bílkovou polevu. Bílek utřete se stévií, přidejte citrónovou šťávu a škrob. Stévii a škrob postupně přisypávejte podle velikosti bílku. Konzistence by měla být tuhá. Naplňte zdobící sáček a perníčky ozdobte.