Proteinový dort s bílou čokoládou
PROTEINOVÝ DORT S BÍLOU ČOKOLÁDOU
Ingredience:
Těsto:
140 g pohankové mouky
80 g ovesné mouky
4 vejce
3 lžíce agávového sirupu
4 lžičky prášku do pečiva
140 g bílého řeckého jogurtu
300 ml rosltinného mléka
1 lžička skořice
30 g sušených meruněk
Krém:
70 g bílé čokolády
20 g kokosového oleje
150 g ricotty
100 g sýru philadelphia
2 lžíce agávového sirupu
3 kapky vanilkového extraktu
+ ovoce a bílá čokoláda na ozdobu
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Začneme s přípravou těsta. V jedné míse si smíchíme všechny suché suroviny a v druhé míse všechny mokré. Sušené meruňky si nasekáme nebo rozmixujeme na malé kousky. Suché suroviny pomalu vmícháme do mokrých a přisypeme i rozmixované meruňky. Nachystáme si jednu vysokou dortovou formu nbo dvě nižší. Vyložíme si je pečícím papírem nebo je vymažeme kokosovým olejem. Těsto nalijeme do forem a dáme je péct na 35-45 minut.
Na krém si musíme rozpustit bílou čokoláduve vodní láznispolu s kokosovým olejem. V míse si vyšleháme ricottu a sýr philadelphia. Přidáme k nim agávový sirup, vanilkový extrakt a rozpuštěnou bílou čokoládu. Krémem potřeme těsta a pokládáme je na sebe. Krémem potřeme i vršek a boky dortu. Kousek těsta můžeme nadrobit a posypat ním boky i vršek dortu. Na ozdobu dáme na dort oblíbené ovoce a kousky bílé čokolády.